Tiësto

Eén van de allergrootste DJ’s van de afgelopen jaren is Tijsmichiel Verwest, allias Tiesto. Op 17 januari 1969 in Breda geboren DJ heeft jaren lang op nummer 1 gestaan als allerbeste DJ van de wereld. Tiesto is groot bewonderaar van master mixer Ben Liebrand, bekend van Veronica’s jaarmixen zo rond het jaareinde. Ook Ferry Maats’s Soulshow van de Tros was één van zijn favoriete radio programma’s. Dit heeft hem geïnspireerd om te starten als DJ.

Trance
Tijs heeft een eigen drive in show en leert hier de fijne kneepjes van het vak gedurende midden jaren tachtig tot begin jaren 90. Eerst waren het de discoplaten van weleer maar later ging hij over op Hardcore en zijn voorliefde voor trance.

In discotheek de Spock vervolgt hij zijn DJ carrière op 19 jarige leeftijd. In 1988 staat hij daa 3 avonden in de week achter de draaitafels. Begin jaren negentig koopt hij software en hardware om zelf producties te maken. Tiesto begintvoordat de dance scene losbarst. Rond 1995 komen de eerste tracks van zijn hand zoals Forbidden Paradis 3. Amy Bink was de samensteller van Forbidden 1 & 2 en ging met Tiestosamenwerken. Onder de label “Back Hole Recordings” werden de tracks en albums uitgegeven. Amy Bink werd tevens verantwoordelijk voor het management van Tiesto.

In 1997 begint hij met zijn eerste eigen productie MagikMuzik met nummers als Flight 643 en In my Memory. De echt doorbraak vond pas plaats in 1999 tijdens het optredentijdens Innercity. Daarna ging het snel. In de VS brengt hij het album Summerbreeze uit met daarop een track van deCanadese band Delerium, sillence. Gast zangeres van deze track is Sharah McLachlan en werd hit.

In de zomer van 2003 staat het nummer Traffic op de meeste landen van Europa op nummer 1. In Nederland blijft hij steken op plaats 2.

DJ Tiesto is nog steeds in steeds in ontwikkeling. Draaide hij eind jaren 90 stevast trance muziek, na de eeuwwisseling draaide hij ook techno, trance en house. De afgelopen jaren heeft hij veel nationale en internationale prijzen in de acht gesleept zoals de popprijs 2012, gouden harp (2008) en allerbeste DJ aller tijden door Mixmag (2011). Verder is Tijs Officier in de Orde van Oranje Nassau (2004) en ereburger van de provincie Brabant (2013).

Het gaat goed met DJ Tiesto. Volgens Quote500 staat hij op nummer 500 met een geschat vermogen van 54 miljoen euro.

Voor meer informatie: Tiesto.com

 

Leave a Reply