Martin Garrix

Klassieke plaat dance
Klassieke plaat dance

Zoals een echte DJ heeft ook Martijn Gerritsen uit Amstelveen een artistennaam: Martin Garrix. Geboren in 1996 en is in 2012 in de spotlights gekomen. Hij won toen de SLAM!FM DJ talent of the Year award. In hetzelfde jaar maakte een remix van het nummer ‘your body’ van Christina Aguilera die op het album ‘lotus’ terecht is gekomen van Christina Aguilera. Hij is dan slechts 16 jaar.
Een project die daarna kam was het numer ‘Just someLoops’. Hij werkte hiervoor samen met TV Noise en verscheen op Loop Masters Essential volume II. In 2013 maakt hij Torrent met Sidney Samson.

Voor de doorbraak onder zijn naam was in 2013 toen hij de track ‘Animals’ uitbracht. Hij had diverse nummer 1 hits onder andere in Engeland. Op 17 november kwam het nummer binnen op nummer 1 van de Britse Hitparade en was daarmee de jongste artiest die ooit op nummer een heeft gestaan. Ook werd hetzelfde nummer een hit in de Amerika, in maart 2014 werd het nummer platina.

De DJ ranglijst is hij een snelle stijger. Van plaats 40 in 2013 steeg hij in 2014 naar plaats en is daarmee de jongste DJ die zo hoog in de lijst heeft gestaan van het Britse tijschrijft DJ Mag. Vanaf 2014 kan hij zich helemaal wijden aan het produceren van nieuwe tracks, nu hij de Herman brood Academie heeft afgerond.

Op jonge leeftijd heeft hij al aantal productie mogen doen met bekende artiesten en DJ zoals Afrojack, Sander van Doorn, Moti en Firebeatz

Voor meer informatie: Martin Garrix

Leave a Reply