Opkomende (Nederlandse) Dj’s

Kygo
Kygo

Nederland staat bekend als hét land van de trance-, dance- en hardstylefestivals. Niet gek ook; de grootste dj’s komen namelijk allemaal uit Nederland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Hardwell, Martin Garrix, Armin van Buuren en natuurlijk Afrojack. Waar voorheen de écht trance muziek van Armin populair was zien we tegenwoordig een verschuiving naar house-/ chillstepmusic. Bij trance ligt de nadruk op het opbouwende van de track. Bij house en/of chillstep daarentegen gaat het meer om de gehele track en de wat rustigere 120-bpm-beat (lees: een redelijk lage basstoon die 120 maal per minuut te horen is).

Vocals krijgen een steeds prominentere rol binnen de huidige elektronische muziekwereld. Zo kent iedereen de gigantische hit: ‘this is what it feels like’ van Armin van buuren. Trevor Guthrie heeft hierbij de vocale-partij (lees: het zanggedeelte) ingezongen. Door deze ontwikkeling is het voor veel dj’s een stuk makkelijker geworden om een nummer-1-hit te kunnen scoren.

 

Talenten van de toekomst

Zoals hierboven al even kort vermeld dient een goede dj’s niet enkel meer te voldoen aan een lekkere beat. Er komt tegenwoordig heel wat meer bij kijken alvorens een dj succesvol kan zijn/worden! Waar op dit moment een gigantische vraag naar is zijn de dj’s / producers die tropical house kunnen produceren. Tropical house is een lichtere house variant waarbij de nadruk ligt op de zomerse gevoelens/vibes die bij de track loskomen. Een aantal producers/dj’s die bekend staan om de gigantisch lekkere vibes van hun house nummers zijn:

  • Kygo;
  • Thomas Jack;
  • Boehm;

Vooral de eergenoemde dj, Kygo, heeft op 24-jarige leeftijd al een mooiste staat van dienst opgebouwd. Zo wordt zijn track, ‘firestone’,  in Nederland al een aantal weken bij zowat ieder radiostation gedraaid. Kygo heeft een aantal jaar voornamelijk remixen gemaakt van bekende songs. Zijn echte doorbraak is gekomen door zijn remix van ‘Cut Your Teeth’ van Kyla La Grange. Zijn remix heeft in Amerika voor een 5-tal weken in de top5 gestaan.

Volgens vele is Kygo op weg om de nieuwe superster te worden in de elektronische muziekindustrie. Dit vermoeden werd bevestigd door het contract dat Kygo aangegaan is met Sony Music. In één klap is Kygo van een remixer een producer geworden waarbij de nadruk altijd zal liggen op de heerlijke ritmes!