Mijn nieuwe vriendin

Fittness
Oude schoolvriendin ontmoet bij de appie in de pijp.

Zaterdagavond is er een groot buitenfeest op het Westergasfabriek. Weken geleden heb ik de laatste kaarten gekocht voor mijn vriendenclub. Het gebeurt wel vaker dat ik de tickets regel vervolgens als incassobureau ‘Gekke Gerritje’ het geld moet innen. Maar deze keer ging het goed zelfs de notoire laatbetaler Martin wist dit keer wel op tijd te betalen zodat het vanavond volle back is. Met 10 vrienden gaan we naar het Dancefeest, inclusief een vriendin van vroeger.

Angelique ken ik nog van de middelbare school en had haar laatst ontmoet bij de Appie. Leuk gesprek in het gangpad van tussen de bloemkool en de aardappelen. Ik had haar bijna niet meer herkend toen ze me aansprak. Ik herkende haar als een verlegen muurbloem maar was nu wel heel erg leuk opgedroogd. In haar bezweette fitness pakje met haar twinkelende ogen zag dat best verleidend uit. Het gesprek ging van de hak op de tak. En het leek wel alsof we veel meer wilde vertellen. Zo kwam ik op het idee om haar uit te nodigen voor een Dance feest in Amsterdam.

Twee weken later haal ik haar in de Pijp op. Leuk appartement en fietsen naar de Westergasfabriek om daar mijn vrienden te ontmoeten. De sfeer zit er al goed als we daar om elfen arriveren. Met mijn fluoriderende plastic bandje, zo kan iedereen zien dat ik geen 16 maar 28 jaar ben ga ik het eerste rondje halen. Met twee bladen bier keer ik terug naar de groep die de eerste danspassen al maken. De avond is in opbouw. Er komen vanavond 4 DJ’s met als top act Martin Garrix. We worden de eerste uren meegenomen met trance. dance en house en alles wat er tussen zit. Heerlijk. En bovendien is er een vriendelijke sfeer. Ja, ook zonder pil kan het best gezellig zijn.

Angelique valt goed in het groepje. Ik had haar nog nooit zo gezien. Ze is sportief en stoer maar vooral ook vrouwelijk met hele goede moves… Damnee! Op de fiets hadden we het al even over vroeger gehad. Ze is getrouwd geweest maar was net zo snel weer gescheiden. Haar ex had alweer een ander. Een foute gast. Het afgelopen jaar was niet leuk verlopen maar daar had ze een dikke punt achter gezet. Tijd voor iets nieuws!

Het was die avond dat de vonk oversloeg die avond. Tja, en hoever ga je in je first date? De passie sloeg over. Dan heb je blij met Durex en een frisse mond. Gelukkig had ik mijn boxershorts voor dit moment al aangepast. Safety first. En dan kies ik voor zekerheid van Dann Hensums. Juist voor momenten als het écht goed moet zitten.