Amsterdam Dance Event

Amsterdam dance event
Amsterdam dance event

Het Amsterdam Dance Event is een 5 daags muziek event gericht op dance. Het jaarlijkse internationale evenement in onze hoofdstad trekt jaarlijks 300.000 bezoekers en komen uit alle windstreken van de wereld. In november van 2014 was het de 19 editie.

Het dagevent is gericht op de elektronische muziekindustrie en bestaat uit lezingen, workshops en conferenties. Het nachtprogramma speelt zich in de meer dan 85 Amsterdamse clubs af waar meer dan 2000 DJ’s zullen draaien. Ziggo Domeis een van de grootste ADE locatie en daar passen 17.000 bezoekers in.

De organisatie is in handen van Stichting Buma Cultuur die zich in eerste instantie bezig houdt met de promotie van Nederlandse muziek. De stichting is mede verantwoordelijk voor de uitreiken van de Gouden Harp, Zilveren Harp en Buma Exportprijs. DJ Tiesto heeft in 2008 de Gouden Harp in ontvangst mogen nemen.

Sinds 2011 publiceert de toonaangevende Britse tijdschrift DJ mag de top 100 lijst van aller beste DJ’s in de wereld, daarvoor werd de trofee uitgereikt in een Londense clubMinistry of Sound. Maar dat was vroeger. In de afgelopen 17 jaar heeft dit magazine 10 keer een Nederlander aangewezen als beste DJ.

ADE is behoorlijk uit de kluiten gewassen. Met zijn goede en minder goede kanten. Om met het laatste te beginnen, er zijn tijdens het ADE van 2014 3 doden gevallen als gevolg van drugsgebruik.Uit een onderzoek bleek dat het event maar liefst 137 miljoen opleverde in de 5 dagen. Voor de stad Amsterdam leverde het ongeveer 30 miljoen euro op. De prijzen van een vijf daagse conferentie en festival kost minimaal 340 tot 415 euro. Een dagkaart kost 250 euro. Het entreekaartje voor een avondje in een van de vele clubs kost tussen 10 en 60 euro en is sterk afhankelijk van de artiest die komt opdraven. Het event is doorgaans mid-oktober. De agenda volgt hier…

Leave a Reply