Afrojack

Trance Music party
Trance Music party

Nick van de Wall, internationaal bekend als Afrojack werd geboren in Spijk-city op 9 september 1987 en begint zijncarrière rond 2007. Nick is een opvallende verschijning van 2.07 meter lang. Zijn naam is afkomstig van zijn vaak wisselende haardracht ‘Afro’.

In 2008 heeft hij zijn eerste successen met de track ‘drop down, do my dance. Het is een project waar hij samenwerkt met The Partysqad. In Augustus 2010 komt het nummer Take over Control uit met de Nederlandse zangeres Eva Simons uit. Het nummer groeit uit tot een europese hit. In december van dat jaar staat hij op nummer 1 in de Britse Charts.

Dat is ook het moment dat hij in de spotlights komt van DJ David Guetta. David is vol lof over Afrojack en wordt zijn ambassadeur. Dat heeft hem geholpen. In de kortste keren wordt hij door grote internationale artiesten gevraagd voor samenwerkingsprojecten.

Dit heeft geleid dit mooie producties zoals met Ne-Yo, PitBull& Nayer waar in 2011 wereld hit van zijn had af kwam: ‘give me everything’ . Het was het nummer die hem bekendheid gaf in de VS. De track leverde een top 10 notering de VS. In de afgelopen jaren heeft hij productie gemaakt met de Nederlandse band Keane (2012), Chris Brown (2013) enWrabel (2014).
Al in 2007 zet Nick zelf een platenlabel op. Wall Recordingsheeft nu diverse artiesten onder contract stan als ZIggy, R3hab en APster. Naast de vele producties met andere artiesten heeftAfrojack pas 1 album uitbracht in 2014. Forget the world en heeft een nummer 4 positie de album top 100 in het voorjaar van 2014.

Prijzen? Jazeker, afrojack heeft in 2012 twee mooi prijzen in de wacht weten te slepen; de zilveren harp en een EBBA award.

Prive komt hij regelmatig in het nieuws. Zo heeft had hij een relatie met Amanda Balk. Ook werd hij veelvuldig gezien met Paris Hilton. Wanneer Nick in Nederland is rijdt hij graag in exclusieve auto’s die hij niet altijd op de weg weet te houden…

De officiële website van Afrojack.com

Leave a Reply